Als jong meisje uitte ik mijzelf al op een creatieve manier. Op jonge leeftijd won ik al prijzen bij plaatselijke tekenwedstrijden. Eén daarvan, een tekening met een grote Carnavals wagen en verklede mensen erop, werd gekopïeerd en verspreid over alle klassen als kleurplaat. Ik ontwierp jurken en sieraden op papier, mijn barbies verkleedde ik telkens weer, de haren iedere keer anders gestyled. Ik tekende en schilderde erop los! Lezen en films kijken deed ik ook graag, ik vond het heerlijk om mijzelf in een fantasiewereld te verliezen. 

Niet zo raar dus, dat het mijn grote wens was om naar de Kunst Academie te gaan. Ik droomde over het maken van kostuums, van grote kragen en kronen. Alleen ik kon nog geen stofje aan elkaar naaien. Ik kwam terecht op de Academie in 's-Hertogenbosch en koos voor de veilige weg; Visuele Communicatie/ Grafisch Ontwerpen en gelukkig komt deze kennis mij nog steeds goed van pas. Later heb ik mijn onderwijsbevoegdheid gehaald en heb ik 9 jaar lang gewerkt op een middelbare school als docent Tekenen en Beeldende Vorming.

Vlecht IDee is ontstaan door het vlechten van kinderen. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een bedrijf met een aantal pijlers. De bruiden, feestgangers en modellen die ik allemaal mag verwelkomen en nog mooier mag maken. De kappers, visagisten en andere liefhebbers die ik ontmoet en mijn technieken leer. Maar ook het stuk waarin ik helemaal los kan gaan en als designer de meest onwerkelijke, indrukwekkende en extreme hairpieces kan maken. En daarna samen met een topteam iets unieks neerzetten in een fotoshoot!

Mijn creatieve DRIVE is groot en ik hoop mezelf telkens weer te blijven verbeteren en te verbazen. Mijn PASSIE is zichtbaar in wat ik doe en ik heb een grote LIEFDE gevonden in dit prachtige vak. Ik hoop dat ik hier nog lang van mag genieten.

Liefs Inge.